ISPOVEST EPARHIJSKOG SVESTENSTVA

U MANASTIRU LEPAVINI

 

U petak trece nedelje Velikog posta, na dan prepodobnog Jovana Lestvicnika, u manastiru Lepavini se sabralo svestenstvo Eparhije zagrebacko-ljubljanske, zajedno sa svojim nadleznim arhijerejem, radi pristupanja Svetoj Tajni ispovesti. Svetu Liturgiju predjeosvecenih Darova sluzio je Njegovo Visokopreosvestenstvo Mitropolit zagrebacko-ljubljanski G. Jovan, uz sasluzivanje protojereja-stavrofora o. Perana Boskovica iz Ljubljane, protojereja-stavrofora o. Marinka Juretica iz Zagreba i protojereja o. Tome Cirkovica iz Kopra, dok je sve okupljene svestenike pre Svete Liturgije ispovedio manastirski i eparhijski duhovnik, arhimandrit o. Gavrilo (Vuckovic), iguman manastira Lepavine.

Osim svestenika, Svetim Telom i Krvlju Gospodnjom pricestili su se i vernici pristigli iz Zagreba, Bjelovara i Ljubljane.

Posle zajednickog obeda za manastirskom trpezom, za koju su bili pozvani i svi prisutni vernici, Gospodin Mitropolit je najpre odrzao sastanak sa svestenicima, a potom i sa manastirskim bratstvom.