Ala Lisec

NEVIDLJIVO UBISTVO

Princip delovanja tzv. kontraceptivne spirale je abortivan. Stvar je u tome sto se pri koristenju spirale zacece ipak desava, u proseku cak nekoliko puta na godinu, kao sto pokazuju raniji testovi na trudnocu (beta HCG). Takodje, spirala ne dozvoljava detetu da se implantuje u maternicu, tako da ono najcesce umire u roku od devet dana. Ako se zacece dogodi dve sedmice pre pretpostavljenog dana pocetka menstruacije - a spirala detetu oduzima zivot najcesce u ovom periodu - zena ipak dobiva krvarenje te misli da nije bila trudna, mada je upravo obrnuto. No oduzeti detetu zivot nekoliko sedmica ranije ili kasnije je u stvari svejedno. Ponekad, u toku borbe za zivot, dete ipak uspeva da se unedri u maternicu i kod majke se prekida menstruacija. Spirala nastoji da izbaci dete iz maternice i nakon njegovog ulaska. Treba naglasiti da se ni u ovom slucaju ne sme raditi abortus! Treba znati da spirala ne izaziva rodjenje defektnog deteta.

Spirala je strano telo koje izaziva zastitnu reakciju organizma. Maternica se moze upaliti ili inficirati, i infekcija se dosta cesto siri na jajovode i cak na trbusnu supljinu. Spirala cak moze probiti maternicu.

Na jajovodima se stvaraju izrastaji, koji cesto dovode do besplodnosti ili do vanmaternicne trudnoce. Upale koje obuhvataju trbusnu supljinu izazivaju gnojni peritonitis (zapaljenje trbusne maramice). U ovakvim slucajevima se lako desava inficiranje krvi (sepsa), koje moze dovesti do zenine smrti u mukama. Zbog zagnojenja maternice mnoge su mlade zene bile operisane i uklonjena im je cela maternica, dakle postale su hendikepirane. Spirala izaziva bolove, snazno krvarenje i anemiju. Zbog malokrvnosti zene postaju blede i razdrazljive, gube sposobnost koncentracije, podlozne su nesvestici.

U Americi je propala vecina fabrika koje su proizvodile spirale, buduci da su zenama morale da placaju obestecenja zbog stetnih posledica izazvanih spiralom. Ostalo je jos nekoliko fabrika, koje izvoze spirale u nerazvijene drzave.

Tablete koje takodje pogresno nazivaju kontraceptivnim sastoje se od vestackih hormona, koji zdravu zenu pretvaraju u bolesnu. Ove tablete deluju tako da zenski organizam postaje skloniji obolenju od raka koze, grudi i maternice, izlevanju krvi u mozak i infarktu. Zene postaju podloznije infektivnim obolenjima, jer su hormoni od kojih se sastoje te tablete slicni tzv. kortikosteroidima. Ove tablete unistavaju ocni nerv i jetru, te izazivaju poremecaj u procesu zgrusavanja krvi. Zene koje uzimaju tablete da ne bi radjale decu cesto obolevaju od upale vena, a tromb koji se odvoji od stenke vene prenosi se krvotokom i moze izazvati emboliju pluca, mozga i tome slicno.

Tablete koje sprecavaju radjanje dece sadrze cetiri mehanizma delovanja:

1) pokusavaju da ometu proces sazrevanja i izlaza jajcane celije, mada se pri koristenju bilo kojih tableta dosta cesto desava ovulacija. U slucaju koristenja tablete koje su bile proizvedene krajem 60-ih godina ovulacija se desavala u 2-10 procenata. Tablete koje se sada proizvode sadrze, u poredjenju sa prethodnima, mnogo manje hormona, dakle ovulacija se desava jos cesce;

2) tablete ostecuju sluzokozu grlica maternice, pa kroz nju tesko prolaze spermatozoidi; no ustanovljeno je da spermatozoidi ipak uspevaju da prodru i kroz ostecenu sluzokozu. Dakle, u slucaju upotrebe bilo kojih tableta dosta cesto se moze dogoditi zacece. Tada pocinju da deluju dva smrtonosna faktora tableta:

3) tzv. tubarni faktor: tablete smanjuju provodljivost jajovoda. Dakle, devojcica ili decak zaceti u jajovodu cesto ne mogu dospeti u maternicu u vreme koje je najbolje za njihovo smestanje u sluzokozu maternice, zbog cega ginu;

4) tablete ostecuju sluzokozu maternice, ona se stanjuje, umanjuje se kolicina zlezda i hrane za dete (glikogen), pa dete gine od gladi.

Tableta, kao i sva ostala kontraceptivna sredstva, postala je oruzje u antiverskoj, antizivotnoj, antimedicinskoj i antinarodnoj delatnosti. Od nje, i svih ostalih slicnih sredstava, hemijska ("farmaceutska") industrija stece ogromnu dobit.

Treba naglasiti da tablete sa dejstvom uperenim protiv radjanja dece ne pomazu zenama sa neredovnim mesecnim ciklusom. Neredovnost ciklusa najcesce nije simptom bolesti. Menstruacija moze zakasniti zato sto tog meseca zbog nekog psihickog ili fizickog razloga kasni ovulacija. Ove tablete ne mogu odstraniti razlog neredovnog ciklusa i dovode samo do umisljenog poboljsanja stanja, i krvotok koji bi se pojavio sa prekidom primanja tableta ne bi bio prava menstruacija. Situacija bi i nakon upotrebe tablete ostala ista, s razlikom da bi to sredstvo dovelo do mnogobrojnih spomenutih i nespomenutih nepozeljnih posledica.

Kao sto ste mogli primetiti iz gore recenog, sva su ta sredstva pogresno nazvana kontraceptivna: zacece se pri njihovoj upotrebi desava, a ona oduzimaju detetu zivot obicno u p r v i m d a n i m a nakon zaceca. Zbog upotrebe tih sredstava broj oduzetih zivota nerodjenoj deci je isti, ako ne i veci, od onog broja zivota oduzetih putem abortusa obavljenog "hirurskim" putem.

Takodje, ne tako davno je bilo ustanovljeno da i spermicidna sredstva koja sadrze "nonoksilon-9" (a vecina ih sadrzi) mogu smrtno delovati na dete kada se dogodi zacece. Nerodjeno dete takodje ubijaju i imlantanti "Depo-provera", razlicita post-koitalna sredstva i tome slicno. Cini se da ubistvena laz nema granica...

Resenje problema planiranja porodice jeste u postovanju deset Bozjih zapovesti. Treba voleti decu, a ne bojati ih se. Zbog dece vredi podneti zrtve. Treba sacuvati predbracnu cistotu i bracnu vernost. Bog je jos u Starom Zavetu dao ljudima zapovest: "Ne cini preljube". Znaci, treba prihvatiti cinjenicu da je polni zivot van braka nedopusten, a da je u Svetoj Tajni Braka od Boga blagosloven. Brak je neraskidljiv do koncine jednog od supruznika. Takodje, treba prihvatiti cinjenicu da Pravoslavna Crkva ne blagosilja bracne odnose tokom svih cetiriju postova: Velikog, Petrovskog, Velikogospojinskog i Bozicnog, kao i uoci srede, petka, nedelje i crkvenih praznika.

Ne uzimajte nikakva abortivna i kontraceptivna sredstva!

Ne koristite se sterilizacijom!

Ne sudelujte u vestackim metodama oplodjivanja!

Dete ima pravo da bude zaceto kao plod prirodne ljubavi oca i majke, muza i zene. Nalazeci se u majcinoj utrobi, dete vec ima svoj karakter, svoje crte lica. Ono moze da oseca ljubav svoje mame, raduje se, plasi, slusa zvukove. I zato, bez obzira na bilo kakve okolnosti - pozeljno ili nepozeljno dete, zdravo ili bolesno - zavolite ga i dozvolite mu da zivi

Od redakcije:

Aktivisti pravoslavnih organizacija koji nastupaju protiv abortusa korak po korak uplivisu na drustveno misljenje. Njih sada osluskuju i drzavni cinovnici, a prisiljeni su da ih uzimaju u obzir cak i njihovi neprijatelji.

Ali, pozicija pristalica ogranicavanja radjanja jos uvek je jaka kao ranije. I kao ranije je jaka i njihova agitacija. Sada su glavni naglasak stavili na propagandu kontraceptivnih sredstava kao humane i bezopasne alternative. I evo, moderna zena-politicar poziva da se "razvija kontraceptivna kultura, koja cuva od abortusa." Glavni lekar jednog od moskovskih porodilista je priznao: "Sto se tice abortusa, dosli smo do veoma ozbiljne protivrecnosti sa Crkvom: treba ostati civilizovanom drzavom i decu planirati, a ne isciscavati iz maternice" (Komsomolska pravda, 23. 10. 99., br. 198/22177/).

Ekonomski raspad u drzavi i odsustvo perspektive dovodi u iskusenje cak i pravoslavne porodice da sebi osiguraju dostojniji zivot - a u nekim slucajevima i prezivljavanje - na racun manjeg broja dece. Pravoslavni supruznici se bune protiv ubistva nerodjene dece, ali prema sprecavanju njihovog zaceca se odnose mnogo mirnije. Da li je to pravilno?

Doktor medicine Ala Lisec sa svog profesionalnog stanovista jasno odgovara: "Kontracepcija nije resila problem abortusa niti u jednoj drzavi sveta... Vecina ovih tzv. kontraceptivnih sredstava automatski ubija decu u slucaju njihovog zaceca. I spirala, i hormonalne tablete, i "Depo-provera", i implantanti - sve je to abortus!"

I ne samo to, nego je upotreba niza kontraceptivnih sredstava krajnje opasna po zdravlje. Covekov organizam kao da se osvecuje za nasilje nad njim. O stetnosti ponudjene produkcije ne mogu da cute cak ni pristalice i propagandisti kontraceptivnih sredstava: "Za ime Bozje, ne slusajte svoje bake i majke koje vas plase da ce vam zbog hormonalnih tableta narasti brkovi kao kod Budjonog (ruski revolucionarni heroj sa dugackim brkovima, nap. prev.), a da ce vam linija biti kao kod Krackovse" (poznata debela glumica u Rusiji, nap. prev.), - huleci na stranicama Ekspres gazete (jul 1998., br. 28/185/, str. 27) govori lekar-ginekolog Centra za planiranje porodice i seksualno obrazovanje mladezi. - "Ranije je mozda tako i bilo. Ali sada se koristi vec cetvrta generacija hormonalnih tableta. Smesno je plasiti se takvih posledica..." Ali, odmah zatim on informise o unutarmisicnim prolongovanim (sto znaci namenjenim za duzi rok delovanja) injekcijama kontraceptivnih sredstava: "Upozoravam da injekcija moze dovesti do narusavanja menstrualnog ciklusa. U ovom smislu tablete su bezopasnije... Od injekcija se zene oporavljaju duze od tableta. Osim toga, odmah nakon prekida koristenja preparata sposobnost za zacece se ponovo uspostavlja relativno dugo - u toku godine dana." O kontraceptivnom preparatu "Norplant", koji kosta od 100 do 150 dolara, sa rokom delovanja pet godina, saznajemo: "... Licno meni je sumnjivo to sto zapadne firme zdusno zatrpavaju "Norplantom" slabo razvijene drzave radi ogranicenja radjanja. Mislim da se prema tom preparatu treba odnositi veoma oprezno."

"Ponekad se pigmentne fleke odjednom pojavljuju kod zene koja uzima kontraceptivna sredstva", saznajemo iz nevinog clanka o tome kako negovati kozu lica (Klijent je uvek u pravu, 1999., br. 34, str 14). U clanku je to povezano sa "buntom hormona".

"Dvadesetpetogodisnja Svetlana iz Sankt-Peterburga umrla je zbog koristenja kontraceptivnih pilula", saopstile su novine Novije izvestija (7. 2. 98., br. 23/62/). Kontraceptivna sredstva su postala razlogom infekcionog alergijskog encefalita, pneumonije i intoksikacione miokardiostrofije. Iz pisma Svetlaninih roditelja: "Nakon zavrsetka konzilijuma u sastavu profesora i u prisustvu troje nasih rodjaka, bilo nam je zvanicno saopsteno da je bolest posledica koristenja kontraceptivnih sredstava."

"Cuvanje reproduktivnog zdravlja", sto znaci odvlacenje paznje od stvarne brige o zenskom zdravlju i usmerenje na propagandu protiv radjanja dece, dovelo je do povecanja anemije (malokrvnosti) medju trudnicama (u 1990. g. - 12%, u 1996. g. - 36%), povecanju neplodnosti (1991. g. - 48,7 po prvom pregledu na 100.000 zena, 1996. g. - 56,5), povecanju narusavanja menstrualnog ciklusa (1991. g. - 154 na 100.000 zena, 1996. g. - 367), raka mlecne zlezde (1991. g. - 40 na 100.000 zena, 1996. g. - 50), raka grlica i tela maternice (1991. g. - 40 na 1000 zena, 1996. g. - 50), pisu novine Sovjetskaja Rusija (7. 10. 99., br. 117/11860/). Kako tvrde specijalisti, zadnje tri brojke mogu biti direktno povezane sa upotrebom hormonalnih kontraceptivnih sredstava, posebno injekcionih, poput "Depo-provera", ili imlantantih ("Norplant"), koji se narocito snazno reklamiraju od onih koji "planiraju porodice".

Cine se dovoljna dva-tri clanka na ovu temu pa da svako bez zadrzavanja i osvrtanja brzo prodje pored slicnih ponuda. Ali ljudi, medju njima i pravoslavni, nastavljaju da truju sebe i svoje nerodjeno potomstvo svakakvim otrovom, cineci, mozda nesvesno, najstrasniji greh ubistva i samoubistva.

prevod: Jelena Zaricnaja

 

tekst objavljen u casopisu "Mir Bozji", br. 1 (6), 2000. g.