NA URALU  NA TEMPERATURI OD 

-30 STEPENI  -  PROCVETALA JE VRBA

Ova vest nam je došla sa velikim zakašnjenjem. Ipak, to što se dogodilo u Sveto-Trojickom arhijerejskom konaku grada Nevjanska, noću, uoči četvrtog decembra, može da se nazove jedino čudom. Evo kako o ovoj pojavi priča ekonom konaka, otac Georgije Vahrušev.

 - »Mnogo puta sam čuo da je na praznik Vavedenja u hram Presvete Bogorodice, u nekim crkvama naše zemlje, procvetala vrba. Medjutim, to se pripisivalo - ili klimatskim uslovima tog mesta gde se nalazi hram, ili anomaliji u decembru mesecu usled visoke temperature vazduha. I evo, to se dogodilo sada u našem hramu!

Početak ovog decembra na Uralu je, kako  mnogi znaju,  upamćen po temperaturi od minus 30 stepeni. Ipak« - nastavlja priču otac, - »trećeg decembra uveče parohijani hrama primetili su neobično nabrekle pupoljke na vrbi koja raste u crkvenom dvorištu na pet metara od same crkve. Molitvu smo počeli baš  pored drveta.

Neki su ulazili u hram da se zagreju i ponovo se vraćali da bi videli kako je  drvo sve jasnije, iz minuta u minut, davalo znake svog oživljavanja. A u ponoć, naočigled pet - šest ljudi, na granama su se pojavili beli pahuljasti cvetići«.

Otac Georgije Vahrušev priča i o sledećoj interesantnoj činjenici: - «Naime, sam moleban i momenat otvaranja pupoljaka na granama bio je snimljen na video kameri. Kasnije, pri pregledanju snimka, jasno se videlo i »neobično svetlucanje oko drveta  - na stotine malih plamičaka koji se dižu od grana negde u visinu«.

 

Sada jedan broj neobičnih grančica vrbe ukrašava pojedine ikone u hramu, a mnoge su parohijani  poneli kući. Ali, na samom vrhu krošnje cvetovi  se ističu do današnjih dana, baš kao svojevrstan dokaz za one, koji ne veruju u ovo čudo.

preuzeto sa sajta: http://www.sedmica.orthodoxy.ru